DİQQƏT! Bu yeməkləri təkrar qızdırmaq olmaz
(19-04-2023, 19:30)


Həkimlər təkrar qızdırıldıqda insan həyatına təhlükə yaradan qidaların siyahısını hazırlayıblar.

Belə qidalar dəfələrlə qızdırıldıqda tərkibində kimyəvi birləşmələr yaranır ki, bu da insan orqanizmi üçün ziyanlıdır. Bir çoxlarınız bu qidaları bilmirsiz.

“Medicina” xəbər verir ki, çuğundur bu siyahıda birinci gəlir. Bu tərəvəz insan orqanizmi üçün xeyirli olsa da, qızdırılanda zəhərli maddəyə çevrilir.
Hətta həkimlər qızarmış kartof qalarsa, onu soyuq yeməyi məsləhət görürlər. Kartofu təkrar qızdıranda onun tərkibində olan nişasta tərkibini dəyişir və zərərli maddəyə çevrilir.

Yumurta da təkrar qızdırılan zaman ziyanlı qidaya çevrilənlər siyahısındadır. Yumurtanı bişirən kimi yemək məsləhət görülür.

Toyuq əti və göbələyi də təkrar isitmək olmaz. Bu qidaları da qızdıran zaman tərkibini dəyişir.

Tam olaraq həmin 10 qida bunlardır:

• Yumurta
• Düyü
• Toyuq
• Göbələk
• Kartof
• Kərəvöz
• Ispanak
• Kök
• Ana südü


шаблоны для dle 11.2


Ana səhifəyə qayıt                                                                                                        Oxunub: 196

Xəbər lenti
Təqvim
«    İyul 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031