Antibiotik qəbulu zamanı hansı qidaları yemək olmaz, hansıları olar?..- İSRAİL MEDİASI
(12-12-2020, 17:56)






Həkimlər  antibiotiklərin qəbulu zamanı müəyyən qidaların istehlakının doğru olmamasından  bəhs ediblər. 

dovrunnabzi.az bu haqda İsrail mediasına istinadla xəbər verir.

Müalicə kursu müddətində alkoqollu içkilərdən imtina etmək lazımdır. Həqiqət budur ki, belə bir birləşmə baş ağrısına, sürətli və ya nizamsız ürək atışlarına, qarın ağrısına, ürək bulanmasına, qusma və başgicəllənməyə səbəb ola bilər. 

Süd məhsulları da bədənin dərman qəbul etmək qabiliyyətinə mənfi  təsir göstərir. Antibiotik qəbul etdikdən sonra ən az 3 saat ərzində süd içmək tövsiyə edilmir və südlə birlikdə, ümumiyyətlə, həb içilməməlidir. 

Şirələr bədəndə dərmanın parçalamasına və düzgün mənimsəməsinə maneə törədir. Antibiotik kursu zamanı portağal suyunu rasiondan çıxartmaq daha yaxşıdır. 

Tərkibində şəkər və maya olan qidalar bəzi xəstələrdə, xüsusilə də qadınlarda göbələk infeksiyasına səbəb ola bilər. Müalicə zamanı şirniyyat da yeyilməməlidir. 

Antibiotik müalicəsi zamanı pəhrizinizə əlavə edilməsi məsləhət görülən qidalar da var. Bunlar taxıl sıyıqları, kəpəkli taxıl çörəyi, düyü və banandır.

шаблоны для dle 11.2


Ana səhifəyə qayıt                                                                                                        Oxunub: 208

Xəbər lenti