Bu kolbasalar böyrəkdə daş yaradır
(21-05-2025, 09:00)

 Hisə verilmiş kolbasa urolitiyaz riski barədə xəbərdarlıq edilib.
dovrunnabzi.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq və psixoloq Nuriyyə Dianova qurudulmuş kolbasadan danışıb.
Ekspert qeyd edib ki, kolbasa təmiz ət və balıqla müqayisə oluna bilməz. İstehlakçıları cəlb edən bir dadı var, lakin eyni zamanda, onun duzluluğu və konsentrasiyası böyrək daşlarının əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, Dianova qeyd edib ki, güclü dadı olan məhsullardan istifadə edən insanların dad reseptorları zamanla “ölür”:
"Qurudulmuş kolbasalarda bişmiş kolbasalara nisbətən daha çox konsentrat, qan və içalat qatıldığı üçün zərəri daha çoxdur. Bu, epidemioloji risklərə gətirib çıxarır”.
Daha əvvəl diyetoloq və tibb elmləri namizədi Daria Rusakova bildirib ki, kolbasa, frankfurt, həmçinin sümükdə marinadlanmış ət odda bişirilən ən zərərli yeməklərdir.
Onun sözlərinə görə, hər hansı ət çox bişdikdə, xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcək kanserogen maddələr əmələ gəlir.шаблоны для dle 11.2


Ana səhifəyə qayıt                                                                                                        Oxunub: 13

Xəbər lenti
Təqvim
«    İyul 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031