Mütəxəssis xərçəng riskini azaldan ədviyyat və otları sadaladı...
(29-10-2021, 12:01)


Mütəxəssis xərçəng riskini azaldan ədviyyat və otları sadaladı...
Dietoloq Tatyana Dik darçın, zərdəçal(yaxud üzərlik), kəklikotu, adaçayı("şalfey") və qaraqınıqotunun("duşitsa") qida rasionuna daxil edilməsini təşviq edir, çünki bu ədviyyat və otların istifadəsi xərçəng riskini azalda bilər.
 
“RİA Novosti”-nin məlumatına görə, ekspertin fikrincə, həmin ədviyyat və bitkilər xərçəng əleyhinə təsir göstərən və sərbəst radikallarla mübarizə aparan antioksidantlarla zəngindir.
 
Darçının qan şəkəri səviyyəsini aşağı saldığı, ürək xəstəliyi riskini azaltdığı, beyin funksiyasını yaxşılaşdırdığı və arıqlamağa kömək etdiyi məlumdur.
 
Tibb mütəxəssisinin sözlərinə görə, kəklikotu soyuqdəymə zamanı da faydalıdır, adaçayı həzm pozğunluğuna, qaraqınıq isə mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətinə yaxşı təsir göstərir.
шаблоны для dle 11.2


Ana səhifəyə qayıt                                                                                                        Oxunub: 149

Xəbər lenti
Təqvim
«    İyul 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031